Slagwerk

Drumstel kopen? Je eigen drumstel laten klinken zoals jij dat wilt? Akoestisch of elektronisch drummen?Tipboek Drums 1 Hugo Pinksterboer, die voor Slagwerkkrant talloze drumstellen testte en een hele rits fabrieken bezocht vertelt het je allemaal – in glasheldere taal, voor beginners en voor profs in het Tipboek Drums. In onze winkel verkrijgbaar voor € 15,65
Wat voor invloed heeft de houtsoort, de dikte of het aantal laagjes van een trommel op de klank, wat is het verschil tussen gegoten en geperste spanraden en wat maakt het verschil tussen een drumset van 500 en eentje van 5.000 euro? Je leest het allemaal in Tipboek Drums. Natuurlijk zijn er aparte hoofdstukken over stokken, vellen en bekkens, en wordt er uitgebreid aandacht aan stemmen en dempen. Met al die informatie bij elkaar – en een beetje oefening – kun je jouw set precies zo laten klinken als je wilt. De interactieve Tipcodes helpen je daar ook nog bij. En doe je het liever elektronisch? Dan biedt Tipboek Drums je in dertig pagina’s alle antwoorden op de vragen die je over elektronisch drummen hebt.

Aan de slag…

Net als in de andere Tipboeken vind je ook in dit boek korte hoofdstukken over de bouw, de bouwers, de geschiedenis en de familie van je instrument, en een overzicht van tijdschriften en andere boeken over je instrument. Als extraatje kun je met Tipboek Drums bovendien meteen aan de slag: achter in het boek zijn meer dan 130 basisritmes in alle mogelijke stijlen opgenomen, en ook de rudiments (basisoefeningen) ontbreken niet.

Onze keuze in drums