Teredello, de beskleurige fluit met de bijnaam Tere, heeft een zeer levendige fantasie en is empathisch. Hij kan soms van de hak op de tak springen en zijn overpeinzingen hebben vaak wat tijd nodig. Voor Tere klinken de diepe tonen het mooist, die met hun rust uitnodigen tot dromen

Degedus, of gewoon Dege: de zee-blauwe,  uiterst behendige en snelle fluitracemonster. Hij heeft veel ideeën die soms een beetje overmoedig kunnen zijn. Dege is een bewegingstalent en wordt snel ongeduldig van stilzitten. Hij houdt van de snelle melodieën die op en neer vliegen en klinken als een vrolijk beekje.

Leregunde, vaak Lere genoemd, is de appeltjesgroene blokfluit. Ze is erg geïnteresseerd in de natuur, denkt zakelijk en analytisch, maar kan soms een beetje overdreven enthousiast zijn en kan overkomen als een betweter. Lere houdt van de heldere tonen die als vogelgezang door de lucht zweven.

Digidora, ook wel Digi genoemd, is de impulsieve, oranje blokfluit. Ze kan soms mokken en opvliegend zijn, maar is altijd een betrouwbare vriendin en laat vaak op het juiste moment haar moed zien. Digi houdt van tonen en melodieën die een duidelijk begin en einde hebben.