Ik wil een viool huren

Als je een viool wilt huren dan regel je dat in de winkel. Het is handig als we al vast het contract kunnen opstellen. Daarom vragen we je om de hiernaast gevraagde gegevens in te vullen, aan te klikken om welk instrument het gaat en op de verzendknop te klikken.

Belangrijk om te weten:

  • De huur overeenkomst is aan het eind van elke termijn van 3 maanden op te zeggen
  • Voor verhuur komen de maten van 1/16 t/m 3/4 in aanmerking.
  • Vanaf de maat 4/4 is ons advies om naar huurkoop te kijken.

Wij zullen contact met je opnemen om aan te geven wanneer de viool kan worden afgehaald. Bij afhalen betaal je de borg en de eerste huurtermijn van 3 maanden. Voor de vervolgtermijnen ontvang je steeds weer aan het begin van de termijn de factuur. Deze dient binnen 14 dagen te worden betaald aan Muziekcentrum Schimmel.

De violen die wij verhuren zijn bij voorkeur van het merk Stentor en type student II. De violen worden uitgegeven met een stevige vioolkist, draagriemen, strijkstok, schoudersteun en hars.

Aanvraag huur viool

gewenste maat

9 + 1 =

Schoonhouden
Iedere keer als je op de viool speelt, komt er stof van de hars op de strijkstok op je viool. Veeg na het spelen je viool schoon met een zachte doek. Liever geen vloeibare reinigingsmiddelen gebruiken.

 

Strijkstok spannen
Met behulp van de knop en schroef (2) kun je de strijkstok spannen. Draai de stok niet te ver op. Er moet hooguit 10 mm ruimte zitten tussen de haren en het laagste deel van de stok (boog).

 

Strijkstok harsen
Elke keer als je gaat spelen moet je de strijkstok op spanning brengen en voorzichtig over je harsblokje strijken. Voorkom dat je met je vingers aan de haren komt.

 

Positie van de kam
Hier zie je hoe de kamp op de viool dient te staan. Op de denkbeeldige lijn tussen de twee inkepingen van de f-gaten. De platte kant van de kam wijst naar het staartstuk en staat in een hoek van 90 graden op het bovenblad. Als je de kam moet verplaatsen, doe dat dan voorzichtig met je duimen voor en vier vingers achter de kam.