Huurkoop: hoe het werkt

Als je nog niet weet of het instrument dat je gaat spelen ook bij je past, kunnen we je helpen door het instrument in huurkoop aan te bieden. Je hebt dan een periode de tijd om het instrument uit te proberen voordat je het definitief aanschaft.

Hoe werkt het?

Je sluit een overeenkomst met Muziekcentrum Schimmel, je betaalt de eerste termijn van drie maanden plus de verschuldigde borgsom in de winkel en krijgt een nieuw instrument mee.

Via email ontvang je de facturen voor de volgende 2 periodes van drie maanden. Na afloop van de gehele huurperiode van negen maanden ontvang je een factuur met het verschuldigde restbedrag. Zodra het restbedrag is betaald, is het instrument jouw eigendom.

Als het instrument toch niet bij jou blijkt te passen, kun je het aan het eind van de lopende huurperiode terugbrengen. Indien het instrument in goede staat verkeert, krijg je de borg terug in de winkel.

Klik hier voor een lijst met instrumenten die in huurkoop.

De huur-koop overeenkomst wordt aangegaan vanuit de gedachte dat je nog niet zeker weet of je het instrument ook daadwerkelijk wilt kopen. Bijvoorbeeld omdat je eerst tijdens de lessen wilt ervaren of het instrument bij je past.

In de muziekwinkel sluit je de overeenkomst af en haal je het instrument op. Bij het afsluiten van de overeenkomst betaal je de huur voor de eerste drie maanden en de borgsom. De hoogte van de borgsom is afhankelijk van de waarder van het instrument dat je huurt.

Na drie maanden ontvang je via de  email een factuur voor de tweede huurperiode. Deze factuur dien je binnen twee weken te betalen op het bankrekeningnummer dat op de factuur staat onder vermelding van het factuurnummer.

Na zes maanden ontvang je via de email een factuur voor de derde huurperiode. Deze factuur dien je binnen twee weken te betalen op het bankrekeningnummer dat op de factuur staat onder vermelding van het factuurnummer.

Na negen maanden ontvang je via de email een factuur met het restbedrag. Deze factuur dien je binnen twee weken te betalen op het bankrekeningnummer dat op de factuur staat onder vermelding van het factuurnummer. Zodra deze factuur is betaald is het instrument jouw eigendom.

De huurwaarde op het contract is hoger dan de verkoopprijs in de winkel of in de webshop.

Dat klopt!

De instrumenten die we in de winkel en op de webshop aanbieden, bieden we voor scherpe netto prijzen aan. Zo hoeven wij niet duurder te zijn dan de meeste internet aanbieders.

Bij huurkoop moeten wij voor voorfinanciering zorgen en lopen wij risico zolang als de huurperiode loopt. Om dat te kunnen betalen hebben wij bruto prijzen berekend voor de instrumenten die in huurkoop gaan. Praktisch betekent het dat de huurwaarde van het instrument ongeveer 15 % hoger ligt dan de netto verkoopprijs.

In een aantal gevallen is het handig om accessoires mee te huren. Dan blijf je na het eventueel inleveren van het instrument niet zitten met spullen waar je niets meer aan hebt. Bij de piano’s en keyboards nemen we altijd een standaard mee in de huurwaarde, bij het elektronische drumstel wordt een drumkruk meegenomen en bij een gitaar een hoes, voetensteun en capo.

Dat verklaart dus een hogere huurwaarde.

Als je een instrument bij Muziekcentrum Schimmel wil huren met het recht tot koop, dan sluit je een overeenkomst. Hieronder staat een voorbeeld. Wil je een grote versie zien, klik dan op de overeenkomst en er opent een nieuw scherm met deze overeenkomst.

Voorbeeld overeenkomst