Roland apps voor extra mogelijkheden.

Roland heeft voor de piano’s en keyboards die ze op de markt brengt twee fantastische apps ontwikkeld. De Pianopartner 2 app en de Pianodesigner app.

Piano leren op een leuke en efficiënte manier met behulp van je tablet

De Pianopartner 2 app van Roland laat je op een leuke en interactieve manier kennismaken van de vele extra’s die jouw Roland piano heeft. Aan de ene kant is er de afstandsbediening waarmee je de verschillende instrumenten kunt kiezen. Aan de andere kant geeft de app je ongekende mogelijkheden in het samenstellen van de muziek die je speelt. Met ritmebegeleiding of in combinatie met een tweede instrument (split en dual functie).

De werking van de app

Deze app werkt op iPad en Android-tablets, en bevat vier verschillende tools. Via Songs en DigiScore Lite zie je de interne muziekcollectie van de piano op het grote scherm van de tablet. Je kunt meespelen en er voor kiezen om via de tablet de boven of onderhand, dan wel de begeleidingsmuziek aan of uit te zetten. Gaat het te snel? Dan pas je gewoon de snelheid aan! Met de Rhythm funkties bepaal je welk ritme de begeleiding geeft. Speciaal voor kinderen is er de game met Flash Card. Leer de noten lezen en vinden op het klavier of leer op gehoor de juiste toon.

De tablet koppelen aan de piano.

Om Piano Partner 2 te gebruiken, moet je je tablet verbinden met een compatibele Roland-piano: draadloos via Bluetooth, of via een USB-kabel. Piano Partner 2 is gratis beschikbaar in de App Store of op Google Play.

LX-17, LX-7, HP605, HP603, F-140R, FP-30, KIYOLA KF-10 Zorg dat uw Roland digitale piano geüpdated is naar het recentste besturingssysteem.
Eenvoudige toegang tot de interne songs van je piano De nieuwste LX- en HP-piano’s van Roland hebben meer dan 300 interne songs, waaronder ook populaire klassieke stukken. De Songs tool in Piano Partner 2 toont de volledige interne songbibliotheek van je piano volgens categorie op het scherm van je tablet. Via de app kan je alle functies van de song bedienen, zoals start/stop, part muting, en de metronoom. Superhandig om dagelijks oefen- en luisterplezier.
De begeleiding volgt de akkoorden die jij speelt De Rhythm-functie van Piano Partner 2 biedt een leuke manier om je gevoel voor timing en groove te ontwikkelen terwijl je meespeelt met diverse muziekgenres zoals pop, jazz, blues, enz. De begeleiding volgt automatisch de akkoorden die jij speelt, zodat het klinkt alsof er een volledige band met je meespeelt. Opmerking: Op Android-apparaten is de Rhythm-functie alleen beschikbaar als de tablet via een USB-kabel is aangesloten op de piano.
Klanken en klaviermodi kiezen via je tablet Op de Songs-, DigiScore Lite- en Rhythm-pagina’s kan je bepaalde pianofuncties rechtstreeks vanuit de Piano Partner 2 app bedienen. Je kunt tijdens het spelen verschillende klanken kiezen en de klaviermodus instellen op whole, split of dual, via het scherm van de tablet.
Partituren van de interne songs op het scherm DigiScore Lite toont de digitale bladmuziek van de interne songs rechtstreeks op je tablet, en de pagina’s worden zelfs automatisch omgedraaid terwijl de song speelt. Je kunt elke hand individueel oefenen door de partij van de linker- of rechterhand uit te schakelen, en het tempo vrij regelen zoals gewenst. Je kunt zelfs de klank en de klaviermodus van de piano rechtstreeks vanuit de app instellen. Opmerking: DigiScore Lite is enkel beschikbaar voor de interne songs van de piano. Het toont geen bladmuziek voor originele piano-opnames of andere SMF-bestanden.
Een leuke manier om je muzikale basisvaardigheden te ontwikkelen Flash Card is een interactief muziekspelletje om je luister- en leesvaardigheid te ontwikkelen. De speler moet een noot naspelen die hij te zien krijgt op de tablet of hoort via de piano. In elke sessie wordt de speler beoordeeld na vijf beurten. Er zijn drie verschillende moeilijkheidsgraden.

PERSONALISEER HET GELUID VAN UW ROLAND PIANO

Dit instrument bevat veel parameters die u toelaten om de geluidsaspecten van de piano fijn af te regelen. Vergelijk het met een ervaren pianotechnicus die een akoestische piano helemaal finetunet voor een bepaalde artiest of muziekstijl. Met de Piano Designer-app kan u deze vele elementen gemakkelijk instellen vanaf het grafische touchscreen op uw smartphone of tablet. Bovendien bevat deze app ready-to-play instellingen, die u toelaten te spelen met klanken op maat gemaakt door piano-technici van wereldklasse.

Nu ook op de LX-17, LX-7, HP605, HP603 en Kiyola KF-10.