In onze winkel verkopen we vaak boeken van Einaudi. Bekend geworden bij het grote publiek nadat hij de filmmuziek schreef voor de filmhit Intouchables, het waargebeurde verhaal van een geheel verlamde aristocraat (gespeeld door François Cluzet) die een vriendschap opbouwt met zijn uit de banlieue afkomstige verzorger (gespeeld door Omar Sy). De film is gebaseerd op het autobiografische boek Le Second Souffle van Philippe Pozzo di Borgo.

Vanaf nu zijn de populaire boeken ook via onze webshop bestelbaar.

Ludovico Maria Enrico Einaudi begon zijn muzikale opleiding aan het Conservatorio Giuseppe Verdi in Milaan, waar hij in 1982 een diploma als componist behaalde. In datzelfde jaar studeerde hij bij Luciano Berio en kreeg hij een studiebeurs voor het Tanglewood Muziekfestival. Na zijn studie op het conservatorium componeerde Einaudi jarenlang verschillende soorten muziek. Halverwege de jaren 80 begon hij te zoeken naar een persoonlijke stijl. Veel van zijn muziek is gebruikt in films en hij won vier internationale prijzen.

Hoewel Einaudi niet tot een bepaald genre gerekend wil worden, noemt men hem vaak een minimalist. Einaudi heeft een platencontract bij de klassieke afdeling van Sony BMG. In 2006 werd zijn muziek gebruikt in de film (en daarop volgende series) This is England. Later ook in de film Insidious van James Wan. In 2011 werd Ludovico Einaudi’s muziek gebruikt in de film Intouchables van Olivier Nakache en Éric Toledano.