Regelmatig komen onze vioolleerlingen neuzen bij de bladmuziek. Aanvankelijk voor lesboekjes, maar steeds vaker worden ze enthousiast voor play along titels. Wat is er leuker dan om naast je studiemateriaal ook met professioneel ingespeelde muziekbanden mee te spelen. Voor meerdere klanten was de aanschaf van een boekje uit de Play Along serie een goed alternatief om over het dode punt heen te komen, als het oefenen even niet meer wil. Je wordt weer gemotiveerd om ook de lessen weer op te pakken.

In de video hoor je een voorbeeld van een track uit het Johann Strauss boek. Regelmatig voegen we titels toe. Op dit moment zijn in ons assortiment al 15 titels verkrijgbaar.

Waan jezelf op het podium, als je de melodieën van Johann Strauss speelt, begeleid door een groot orkest, Of speel de melodielijn van rocksongs begeleid door een band die de sound van Queen prima naspeelt.

Iets heel anders is het spelen van Ierse of Keltische songs. Met de backingtracks kom je meteen in de juiste sfeer!

Speel de melodie van Mozarts Eine Kleine Nachtmusik of speel de Canon in D van Pachabel. Pak de lente uit Vivaldi’s vier seizoenen of ga mee op de vlucht van de hommel in de Flight Of The Bumble Bee.

De eerste uitgave van deze serie was een Play Along met Bluegrass muziek. De muziek van immigranten in de bergstreken van het oosten van Amerika. Het is countrymuziek met veel Ierse en Schotse achtergronden, waarin de heimwee naar hun thuisland en het harde leven in de bergen te horen is in de typerende klaagzang van bluegrass. Als een van de weinige soorten folkmuziek heeft bluegrass een jazzachtige structuur: de viool speelt hier de solo.

Ook voor liefhebbers van de viool in de jazzmuziek hebben we een paar opties: Hot Jazz en Gypsy Jazz. Bekijk de inhoud van de boeken door op de afbeelding te klikken. 

Wij wensen je heel veel plezier met het spelen!