In onderstaande video speelt Thu Le de compositie Deseo volar contigo van Alfred Feenstra. Als je de bladmuziek van deze compositie wilt hebben, ga dan naar https://alfredfeenstra.com/

Het leuke van de muziekwinkel is dat er mensen van allerlei pluimage over de vloer komen, met een gemene deler: ze houden van muziek!

Vanmorgen kwam een zongebruinde heer onze winkel in met belangstelling voor de echte Spaanse gitaren. Hij vertelde in Spanje te wonen en in het verleden betrokken te zijn geweest bij de verkoop van Estève gitaren.

Ik leg hem uit dat wij vooral voor de leerlingen van De Gooische Muziekschool klassieke gitaren in huurkoop aanbieden. Dat wilde hij wel even ervaren! Als eerste gaf ik hem de Salvador Cortez CC-08. Een van de meest verhuurde gitaren. Hij gaf aan onder de indruk te zijn (prijs/kwaliteitverhouding). Vervolgens gaf ik hem de CC-22 van Salvador Cortez (€ 249,00). Hij was onder de indruk. Allebei met cederhouten top, de laatste solid top. Voor mij wel leuk om van een kenner (zo schatte ik de heer wel in) gedetailleerd te horen wat zijn bevindingen waren.

Hierna daag ik hem uit en geef hem een lichte gitaar met een sparren top. Onze Salvador. De klank verraste hem, evenals de prijs. Kortom ook een mooie prijs kwaliteitverhouding. Zonder het merk te tonen gaf ik hem een echte Spaanse in handen (Estève!). Toch vond hij de CC-22 mooier, voller, beter klinken en lekkerder spelen. Hij speelde overigens een aantal prachtige klassieke werken, waaronder het Avé Maria van Gounod.

Ik had een privé concertje in de winkel en heb tussen de bedrijven door wat klanten geholpen. De heer maakte aanstalten op te gaan en hakte de knoop door: Geef mij die gitaar nog eens, want ik kan hem niet achterlaten. Ik koop hem!

Tijdens het afrekenen vertelde hij dat hij vanwege een familietreffen in een Bed en Breakfast  logeerde. Omdat hij met wat composities bezig is wilde hij gitaar spelen. Ter plaatste hadden ze een gitaar geregeld die buiten zijn kwaliteitseisen viel….. Hij was niet van plan om een gitaar te kopen, maar van deze was hij zo onder de indruk dat hij hem wilde hebben.

Dank je wel, Alfred Feenstra voor je bezoek aan onze winkel en de ervaringen die je gedeeld hebt over de gitaren die wij onze klanten adviseren. Ik kom mijn toezegging ook na: ik heb beloofd te melden wat jou website is, waarop liefhebbers de bladmuziek van jouw composities kunnen bestellen. Tevens meld ik de site van het festival de guitarra Maestro Joaquin Rodrigo in Quartell (bij Valencia) waar jij de directeur van bent.

www.guitarraquartell.com

www.alfredfeenstra.com