Bij Muziekcentrum Schimmel is huurkoop van instrumenten een goed alternatief voor een grote, directe investering. Vaak wil je een instrument meer dan één keer uitproberen en is een second opinion wel het minste dat nodig is. Door middel van huurkoop krijg je de mogelijkheid om instrumenten uitvoerig te testen. Na een proefperiode kun je beslissen om over te gaan tot aankoop. Daarom is deze vorm ideaal om een verstandige keuze te kunnen maken!

Huurkoop van instrumenten is in het bijzonder gecreëerd voor leerlingen die mogelijk nog niet hun definitieve keuze voor een instrument gemaakt hebben.

Hoe werkt de huurkoop van instrumenten?

Verschillende soorten gitaren, drumstellen, violen, blaasinstrumenten elektrische piano’s en keyboards zijn bij ons op basis van huurkoop te krijgen. Wanneer je kiest voor huurkoop van instrumenten sluit je een overeenkomst met Muziekcentrum Schimmel. Vervolgens neem je tegen de betaling van de eerste termijn van drie maanden en een borgsom het gloednieuwe instrument van jouw keuze mee naar huis. Verder ontvang je na elke periode van drie maanden een nieuwe factuur per e-mail. Na een periode van negen maanden betaal je het restbedrag en is het jouw eigendom. Je kan het ook weer terugbrengen wanneer het niet bij je past. Dit kan aan het eind van de lopende huurperiode. De borg krijg je dan natuurlijk weer terug wanneer het instrument in goede staat is. (zie ook: https://www.muziekcentrumschimmel.nl/huurkoop-2/)

Over de hele looptijd van de overeenkomst betaal je uiteindelijk 15 % meer dan de netto winkelprijs. Ter stimulatie van de uiteindelijke aanschaf bieden wij de mogelijkheid om aan het eind van de eerste huurtermijn van 3 maanden, het instrument tegen de netto winkelprijs over te nemen. Uiteraard worden de reeds betaalde bedragen in de overnameprijs verrekend.

Als je een akoestisch drumstel wilt huren (denk aan de buren!), dan wordt die voor je besteld (gemiddeld 1 week levertijd). Elektrische drumsets (burenvriendelijk!) zijn voorradig van Roland en Carlsbro. Het meest verhuurd is de Carlsbro (zie https://www.muziekcentrumschimmel.nl/product/carlsboro-csd131-drumset/) . De voorwaarden voor de huurkoop alsmede een rekenvoorbeeld, zie je hier: https://www.muziekcentrumschimmel.nl/ik-wil-de-carlsbro-csd-131-elektrische-drumset-huren/

 

Muziekliefhebbers zijn meestal al tevreden met alleen maar luisteren naar muziek. We luisteren naar de werken van onze favoriete artiesten in bewondering – zelfs jaloezie – van hun grote talenten, maar we overwegen zelden de mogelijkheid om zelf muziek te maken. Met onze drukke moderne levens hebben de meeste volwassenen lang geleden hun muzikale aspiraties opzij gezet ten gunste van zogenaamde ‘meer realistische’ doelen. In dit artikel tonen wij 5 redenen om te gaan drummen.

Maar waarom is dit? Zeker, op een bepaalde leeftijd wordt het realistischer om dromen van rocksterren of symfonieorkestcomponisten te laten rusten. Toch draait muziek niet alleen om het bereiken van roem en erkenning. Integendeel, er zijn talloze redenen om een ​​muziekinstrument te nemen. Drums zijn een populaire keuze voor volwassenen, vanwege de eenvoud, veelzijdigheid en de kick van het geluid. Hier zijn enkele redenen waarom je zou moeten gaan drummen:

Het Hoofd

In de kern is drummen vooral goed voor veel verschillende dingen die in je hersens samenkomen. Je hersens bestaan uit verschillende delen waar in ieder deel andere activiteiten plaatsvinden. Door te drummen verbinden de verschillende delen in je hersens. Denk hierbij aan links en rechts omdat je je armen en benen combineert, je coördinatie, je spraak en intellect.

  1. Coördinatie

Coördinatie heel erg belangrijk in het leven. Letterlijk betekend het “zorgen dat zaken op elkaar afgestemd zijn”. Bij drummen beweeg je je ledematen los van elkaar. Om dit op het juiste moment te doen zal je dus alles goed op elkaar moeten laten afstemmen.

  1. Spraak

Uit onderzoek is gebleken dat in je hersens het zelfde gebied wordt aangestuurd voor het drummen als bij het uitspreken van woorden en zinnen. Het is daarom redelijk gemakkelijk om in het ritme wat je speelt tegelijk te praten.

  1. Afleiding

Doordat je je zo erg focust op het drummen kan je letterlijk aan niets anders denken. Je gaat op in de muziek die je hoort of die je zelf maakt. Op deze manier kan je flow en de rust in jezelf ervaren. Dit geeft uiteraard weer afleiding op de gedachten die je dagelijks bezig houden.

  1. Genezend

Uit vele onderzoeken met betrekking tot drums zijn mooie resultaten gekomen. Waar wij heilig van overtuigd zijn maar wat nog niet volledig is bewezen is dat drummen genezend werkt in de neurologie juist vanwege het appel wat op je beide hersenhelften wordt gedaan bij het combineren van verschillende bewegingen van beide handen en voeten.

  1. Muziekbegrip

Door te drummen leer je de structuur van een muzieknummer beter begrijpen. Waar het liedje opbouwt, wanneer je in een drop zit, hoe je naar een nieuw gedeelte in de muziek toe werkt. Al dit soort aspecten ga je beter begrijpen als je de basis kent van het drummen.

Er is natuurlijk wel een belangrijk aspect om mee te nemen bij de keuze voor drums. Dit instrument ga je pas goed spelen als je voldoende oefent. En dat betekent naast je lessen ook thuis meters maken! Wel goed om de relatie met de buren overeind te houden. Als je niet teveel geluid mag maken, dan is een electrische drumset een uitstekend alternatief. Wij adviseren je graag!